Waarom zorgt de Growcoon voor een hogere doorloopsnelheid?

De Growcoon creëert inderdaad een hogere doorloopsnelheid ten opzichte van de gangbare systemen. Dit komt doordat de Growcoon voor stekken en zaden beter aansluit bij de natuurlijk en comfortabele omgeving die jonge planten gewend zijn. De Growcoon is ontwikkeld met de plantbehoefte voor ogen. Wortels raken niet langer meer beschadigd bij het uitdrukken van de trays.
 
In combinatie met het ideale microklimaat in de tray gaat de beworteling vlotter. Hierdoor kunnen jonge planten vaak sneller worden opgepot of uitgeleverd aan de klant. Dit tijdsvoordeel kan variëren van 1 week tot meer dan 10 weken, afhankelijk van het gewas.
 
Ook moeilijk wortelende planten kunnen gemakkelijk en veel eerder worden verwerkt, zonder beschadiging van de wortels. Succulenten zijn een goed voorbeeld. Deze gewassen kunnen in de meeste gevallen 3-5 weken eerder worden uitgeleverd.
Doordat de Growcoon makkelijk te lossen is uit de tray, kunnen de gewortelde pluggen in een geautomatiseerd proces eenvoudiger worden verwerkt.
Door de prima wortelontwikkeling zijn partijen bovendien uniform van kwaliteit.

Heeft u ook een vraag aan RoY? Stel hem hier.
 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS