Blog | Past de Growcoon in het telen op water?

In deze blog: hydroponics, oftewel telen op water.
 
Waterteelt. Hydrophonics. Vertical farming. Allemaal termen die met elkaar te maken hebben. Bij al deze vormen van plantenkweek gaat het om systemen waarbij planten drijvend boven waterbakken of watergoten worden opgekweekt.
Hydrophonics bestaat al tientallen jaren. De laatste jaren worden de systemen steeds verder ontwikkeld en verfijnd en zijn daardoor breed toepasbaar.
 
Wat zijn de voordelen van hydroponics?
Steeds meer tuinbouwsegmenten maken de overstap naar telen op water. Waar eerst voornamelijk groenten op water werden geteeld, ontstaat nu belangstelling bij snijbloemen, fruit en zelfs vaste planten. Ik denk zelf dat hydroponics een belangrijke factor gaat spelen in tuinbouwland de komende jaren. Want:
 
  • Met hydroponics kunt u meer planten per vierkante meter kweken
  • Binnen het gesloten systeem waarbij het water onder de planten als medium dient, kunnen groeiomstandigheden worden geoptimaliseerd en risico’s geminimaliseerd, in combinatie met kunstmatig licht en warmte
  • Binnen vertical farming systemen kan met hydroponics lokaal en in alle omstandigheden voedsel worden geproduceerd
 
Hydrophonics en de Growcoon
In eerste instantie stond de waterteelt niet voorop in het marktbenadering van de Growcoon. Jan Botman van Botman Hydrophonics bracht de ommekeer. Meteen na de eerste tests bleek de toegevoegde waarde van de Growcoon: de wortelontwikkeling en dus de groei van de gewassen is bij toepassing van de Growcoon stukken beter. De belangrijkste reden hiervoor is de open netstructuur van de Growcoon. Deze verstikt niet en geeft de wortels alle ruimte.
 
Omdat de Growcoon niet poreus is, neemt het product geen water op. Na verloop van tijd zag ik dat daar ook een groot voordeel in schuilt. Bij hydroponics haalt de plant al zijn voedingsstoffen uit het water. Omdat de Growcoon zelf geen water en voedingsstoffen opneemt, gaan al deze belangrijke stoffen naar de plant zelf.
 
De toekomst van de Growcoon in telen op water
De voordelen zijn zó overduidelijk, dat er veel perspectief is voor de Growcoon in de teelt op water. Groentekweker De Kruidenaer (gootsysteem op water) is inmiddels overgestapt op Growcoon. Binnenkort zal ook de tweede Nederlandse groentekweker met zijn hydroponics systeem volgen. Daarnaast werken we goed samen met Vivi Holland voor de ontwikkeling van toekomstgerichte hydroponics systemen met daarbij een belangrijke rol voor Growcoon.
 
Meer weten over hydroponics? Of heeft u interesse in de Growcoon voor uw eigen teeltsysteem op water? Neem vrijblijvend contact op.

Laat uw vraag hier achter en RoY geeft antwoord

 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS