De Growcoon. De stek- en zaadplug met het perfecte microklimaat

De Growcoon creëert het ideale microklimaat voor uw planten. Drie factoren bepalen het microklimaat:
 
  • Een goede pasvorm in de tray met ruimte voor een zuurstofbuffer
  • De open neststructuur van de Growcoon
  • De mogelijkheid om de Growcoon met ieder gewenst substraat los af te vullen
 
De Growcoon is ontwikkeld met de wensen van de plant voorop. De biologisch afbreekbare stek- en zaadplug heeft alle eigenschappen die een traditionele plug ook heeft, maar dan met een optimale groei.

De perfecte pasvorm 
Een gewas kan alleen dán goed groeien als wortels en fijne haarwortels zich maximaal kunnen ontwikkelen. De perfecte pasvorm van de Growcoon stimuleert die ontwikkeling. Door de conische pasvorm past de Growcoon perfect in de tray. Zo kunt u voldoende substraat gebruiken in de Growcoon.
 
Ook droogt het substraat onderin de tray niet uit. De Growcoon sluit namelijk aan de bovenkant van de tray goed aan, waardoor die uitdroging uitblijft. Aan de onderkant ontstaat een zuurstofbuffer tussen de Growcoon en de traywand. Deze buffer geeft de plant in de Growcoon alle ruimte om te wortelen.
 
Open netstructuur
Het eerste wat u opvalt aan de Growcoon is de open netstructuur. Die heeft twee belangrijke functies:
 
  • De Growcoon-wand houdt het substraat tegen, zodat een compacte wortelkluit ontstaat
  • De open structuur is voor de wortels geen belemmering om door te groeien
 
In andere pluggen groeien de wortels eerst naar beneden en ontstaan onderaan de kluit veel wortels. In de Growcoon wortelt de plant al bovenin de plug naar buiten. Daardoor groeien planten beter en kunt u eerder overpotten of uitleveren.
 
Los afvullen met eigen substraat
Vooral het substraat bepaalt in welk tempo uw plant groeit. Eenmaal in de tray kunt u de Growcoon vullen met ieder type substraat. U bent dus niet gebonden aan het substraat dat vast wordt geleverd bij andere pluggen. Het afvullen met eigen substraat geeft ieder gewas de mogelijkheid om onder ideale condities op te groeien.
 
Daarnaast kunt u de Growcoon los afvullen en wordt het substraat dus niet aangedrukt. Daardoor blijft er een structuur over met voldoende groeiruimte. Niet alleen de wortels kunnen zich vrij ontwikkelen, het werkt ook efficiënter. Uw medewerkers kunnen makkelijker stek steken in substraat met een lossere structuur.
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS