Young Sun Taiwan

Young Sun is een vooruitstrevende kweker uit Taiwan die als een van de eerste Aziatische bedrijven de Growcoon structureel toepast in haar bedrijfsvoering. Young Sun is een kwekerij die zich richt op de kweek van annuals, perennials, vegetables, tropical flowers. De vermeerdering bij Young Sun vindt plaatst door zaai- en tissuetechnieken. Het belangrijkste winstpunt van de Growcoon is volgens het bedrijf de stevigheid die de Growcoon geeft aan de jonge planten. Hierdoor wordt de kwaliteit van eindproducten tijdens het groeiproces en het transport gegarandeerd.
"Growcoon can reduce the usage of plastic plug trays, increase productivity and promote higher operations for our Greenhouse." - Mr. Yang | Teeltechnisch verantwoordelijk
Young Sun is gevestigd in Puli, centraal gelegen in Taiwan. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig stekmateriaal. Sinds 2011 werkt Young Sun nauw samen met de Nation Chung Hsing University in Taiwan. Daarnaast is Young Sun gestart met het ontwikkelen van eigen gewassen. Het bedrijf, waar 40 mensen werkzaam zijn, produceert 30 miljoen zaadstekken en 230 duizend potplanten per jaar. Nieuwe gewassen en een hoge productkwaliteit zijn de uitgangspunten van Young Sun. Het bedrijf staat hierom bekend bij haar klanten. Een intensieve samenwerking met deze klanten is een ander belangrijk speerpunt van Young Sun.

Marktontwikkelingen
Young Sun ziet als belangrijkste ontwikkeling in de markt de toenemende vraag naar nieuwe soorten, daarnaast stijgt de vraag naar hoge kwaliteitsproducten. Door een efficiënt en gecontroleerd productieproces kan Young Sun hier goed in voorzien. Duurzaamheid is ook een belangrijke ontwikkeling in de markt. Bedrijven kunnen hiermee vertrouwen creëren bij hun klanten. Een toenemend aantal bedrijven investeert ook echt in duurzaamheid. Op beide ontwikkelingen speelt Young Sun in door gebruik te maken van Growcoon.

Kennismaking met Growcoon
Young Sun kwam in contact via de lokale Klasmann-Deilmann agent: Touch Max Co., Ltd. Youn Sun zag het product in 2013 op de IPM in Essen en was er direct van overtuigd dat dit een revolutionair product zou worden in de markt van jonge planten. Vooral omdat de plantkwaliteit tijdens het kweekproces en transport door de Growcoon gegarandeerd kan worden. Dit was de voornaamste reden om over te stappen op Growcoon. 

Wat levert de Growcoon concreet op?
In de praktijk constateert Young Sun dat sinds het gebruik van de Growcoon de plantkwaliteit en stabiliteit verbeterd is in vergelijking met de tijd dat gebruikt werd gemaakt van Jiffy Pots. De Growcoon resulteert in een beter microklimaat, onder andere door de juiste pasvorm in de tray en de luchthuishouding tussen de plug en de traywand. Daarnaast is de uitval van stekken sterk verminderd en kunnen planten weken eerder op transport worden gezet naar klanten.

De toekomst
Young Sun ziet een grote toekomst weggelegd voor de Growcoon binnen het eigen bedrijf. Omdat trays in Azië voornamelijk vierkant zijn, hoopt het bedrijf dat de pasvorm in de toekomst beter wordt afgesteld op de Aziatische trays.
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS