Esperit Youngs

Esperit Youngs is  het eerste Nederlandse bedrijf dat volledig overstapte op het toepassen van de Growcoon in zijn teeltsystemen. Het is een snel groeiende plantenkwekerij in het Westland die vooroploopt in de toepassing van nieuwe technieken. Met name de ficussoorten die Esperit kweekt, zijn onderscheidend op de Europese markt. Esperit zet de Growcoon in bij het vermeerderen en opkweken van jonge planten. Als belangrijkste winstpunten van de Growcoon ziet het bedrijf de toegenomen efficiëntie en plantkwaliteit.
 
"Wij hebben voor Growcoon gekozen, omdat het product biologisch afbreekbaar is en prima binnen onze bedrijfsvoering past." - Robin Theijssen | Hoofd productie
Over Esperit Youngs
Esperit Youngs is gevestigd in ’s-Gravenzande, onderdeel van gemeente Westland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig stekmateriaal en kwaliteitspotplanten, voornamelijk ficus. De oppervlakte is 4,5 hectare, met zowel eb/vloed-systemen als bevloeiingsmatten. De kassen zijn uitgerust met de modernste technieken met het oog op de toekomst en het milieu. Esperit levert per jaar ongeveer 10 miljoen stekken aan kwekers en exporteurs wereldwijd.

Het grootste winstpunt voor Esperit Youngs is de goede, snelle ontwikkeling van wortels en fijne haarwortels.
 
MEER INFORMATIE OVER ESPERIT PLANT
 
Marktontwikkelingen
Esperit Youngs wil tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar een breder assortiment stekmateriaal. Ook schaalvergroting heeft consequenties voor de afzet: het aantal kwekers neemt weliswaar af, maar bedrijven worden steeds groter. Esperit speelt actief in op deze ontwikkeling. Onder andere door het steeds verder ontwikkelen van het assortiment met gepatenteerde soorten. Daarnaast krijgen efficiëntie en kwaliteit in het teeltproces prioriteit om de stijgende vraag te kunnen beantwoorden.
 
Ook duurzame oplossingen zijn actueel. Esperit Youngs maakt meer en meer gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen.
 
Eerste gebruiker van Growcoon-automatisering

Via tuinbouwtoeleverancier Horticoop maakte Esperit Youngs in 2013 kennis met de Growcoon. De resultaten van de eerste testen waren veelbelovend. Temeer omdat de Growcoon uitstekend bleek te passen in het geautomatiseerde teeltproces. Daardoor werd Esperit de eerste gebruiker van de Growcoon dispenser. Automatisering was namelijk een voorwaarde voor het bedrijf.
 
Wat levert de Growcoon concreet op?

Het grootste winstpunt voor Esperit Youngs is de goede, snelle ontwikkeling van wortels en fijne haarwortels. Hierdoor kan Esperit planten sneller afleveren of overpotten. Dit resulteert in een 20% snellere turnaround van stekmateriaal.
 
Het stekmedium kan iedere dag op maat worden gevuld in de juiste tray. Deze trays kunnen direct worden verwerkt. Door het los gevulde substraat kunnen stekken eenvoudiger worden gestoken. Dit levert een aanzienlijke tijdwinst en een betere en snellere ontwikkeling van gewassen op.
Verder brengt het werken met Growcoon rust binnen het bedrijf. Alle handelingen - van tray vullen tot stekken afleveren – blijven onder één dak.
 
De toekomst

Inmiddels wordt 100% van de stekken in de Growcoon geproduceerd. Als verbeterpunten ziet Esperit Youngs de uniformiteit van het eindproduct in combinatie met de Growcoon dispenser. Hier zijn de belangrijkste stappen al in gezet. Ook verwacht het bedrijf dat het met de Growcoon optimaal kan inspelen op de wens van retailers voor een duurzaam geteeld product. De Growcoon is immers volledig biologisch afbreekbaar.

 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS