Pot- en perkplanten

Pot- en perkplanten zijn een grote productgroep met uiteenlopende variëteiten en piekperioden. Bekende voorbeelden zijn de perkplanten petunia, verbena en surfinia en de kamerplanten begonia en hydrangea. Het zijn vaak vlot wortelende teelten waarvoor verschillende soorten stekpluggen worden gebruikt. Van origine worden pot- en perkplanten in trays met los gevuld substraat gestekt. Hierdoor is het substraat luchtig en goed gestructureerd, wat het steken vergemakkelijkt.
 
Wat zijn de uitdagingen voor u als pot- en perkplantenteler?
Onder invloed van schaalvergroting nemen volumes in de pot- en perkplanten fors toe. Hierdoor groeit de vraag naar automatisering. Om stekken efficiënt te verwerken, zijn telers massaal overgestapt op verschillende stekpluggen. Met één nadeel: het microklimaat in de stekpluggen wijkt af van het vroegere klimaat. Het gevolg is kwaliteitsverlies.
 
Voordelen van de Growcoon
De Growcoon is óók een stekplug, maar dan één die is ontwikkeld vanuit een ander principe: de natuurlijke situatie van de plant nabootsen.
 

  • Omdat de Growcoon los wordt afgevuld met een eigen selectie substraat, is de beworteling van de gewassen veel beter
  • Hierdoor is de kwaliteit van de planten uniformer en kunt u weken eerder oppotten of uitleveren
  • De Growcoon creëert een optimaal microklimaat met als gevolg een vlotte doorgroei na het oppotten of na het planten in de volle grond

De meest gebruikte Growcoons in dit segment

Growcoon
Afmetingen
 
A
B
C
 
Growcoon 84D-H30
39
34
30
Growcoon 126D-H30
31
24
30
Growcoon 40M-H43
50
40
43
Growcoon 252S-H27
24
19
27
Growcoon 104D-H30
34
28
30
Growcoon 28D-H52
63
47
52
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS