Waarom Growcoon?

Met de Growcoon kunt u gewassen sneller uitleveren, de groei uniformeren, de uitval beperken en het productieproces efficiënter maken. Stuk voor stuk consequenties van één en hetzelfde feit: bij de Growcoon staat de plantwens centraal.
 
Naast het compact samenbinden van de wortelkluit - de primaire functie van een stek- en zaadplug - creëert de Growcoon een 100% natuurlijke voedingsbodem. In tegenstelling tot alternatieve producten is er niets wat de groei van de wortelkluit in de weg staat. Kortom, de Growcoon is het ideale product voor iedere kweker die óók de plant vooropstelt, maar dan wel binnen een efficiënt productieproces.
 
Unieke producteigenschappen
Het ‘geheim’ van de Growcoon is de unieke wand. Die bestaat uit een biologisch afbreekbaar web met een open netstructuur. Deze netstructuur zorgt enerzijds een stevige binding van de wortelkluit. Anderzijds is de structuur open, zodat de wortels van de plant vrijuit kunnen doorwortelen.
 
Daarnaast heeft de Growcoon een unieke pasvorm. De Growcoon dicht de bovenzijde van het traygat af om uitdroging van het substraat tegen te gaan. Tegelijkertijd ontstaat aan de onderkant een kleine ruimte voor een zuurstofbuffer. Door deze zuurstofbuffer hebben de fijne haarwortels alle ruimte om zich te ontwikkelen. De bodem in de Growcoon maakt de plug perfect geschikt voor geautomatiseerde processen. Dankzij het slimme concept van de bodem kunt u de Growcoon van onderuit makkelijk uitdrukken. Bijkomend voordeel: het door de bodem vallen van substraat is verleden tijd.
 
Los gevuld substraat

De Growcoon wordt gestapeld verpakt en geleverd. U plaatst de plug vervolgens in de tray en vult deze met substraat. Zo kunt u gewoon uw eigen samenstelling substraat gebruiken: de perfect match met de plant die u wilt opkweken. Daarnaast blijft het substraat in de Growcoon hierdoor losjes. Dat is een voorwaarde voor een optimale zuurstof- en vochthuishouding. Bij veel andere plantpluggen wordt het substraat compact aangedrukt, wat het microklimaat verstoort. In de Growcoon vindt uw gewas wél de ideale condities om te wortelen.
 
Wat is de winst van de Growcoon?
In de praktijk ondervindt u de voordelen van de unieke productsamenstelling.
 
  • Gewassen groeien uniformer en kunnen weken eerder uitgeleverd worden
  • Omdat de Growcoon de kluit goed samenbindt en de wortels niet beschadigt, dalen uitval en de vervuiling tijdens de verwerking. Dat werkt efficiënter
  • U kunt de Growcoon afvullen met het substraat van uw voorkeur om het microklimaat te optimaliseren
  • Los afgevuld substraat maakt steken voor uw medewerkers efficiënter
  • Met 10 verschillende maten is er altijd een Growcoon die bij uw teelt past
  • Automatisering is mogelijk met de Growcoon dispenser
  • Optimalisering van uw duurzaamheidsbeleid: het materiaal breekt af in de natuur en laat geen (lijm)resten achter, zodat u grond kunt hergebruiken
  • De Growcoon neemt geen water op en kan ook uitstekend worden toegepast in hydroponics systemen (telen op water)
 
Automatisering
In de grootschalige (glas)tuinbouw is automatisering essentieel. Daarom is er goed gekeken naar de toepasbaarheid van de Growcoon in geautomatiseerde productieprocessen. Om het product effectief in te kunnen zetten, moeten grote aantallen producten in korte tijd worden ontstapeld en ingezet. De automatische Growcoon dispenser maakt dit proces op een efficiënte manier mogelijk. U kunt de dispenser eenvoudig integreren in een bestaande vul- of oppotlijn. Inmiddels hebben al veel kwekers ervaring opgedaan met de gebruiksvriendelijke dispenser.
 
10 standaard maten
Het standaard assortiment van de Growcoon is opgebouwd uit 10 gestandaardiseerde maten. Dit overzichtelijke productaanbod is breed toe te passen in tientallen in de markt beschikbare plantentrays. Heeft u een specifieke toepassing op het oog? Goed om te weten de maatvoeringen van de standaard Growcoon kunnen worden aangepast. Ook is het mogelijk om de Growcoon klantspecifiek te produceren.
 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS