Certificering en afbreekbaarheid

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee belangrijke uitgangspunten in de tuinbouw-industrie. Daarbij vormt certificering een belangrijke rol. De Growcoon is een nieuwe product in ontwikkeling. Dat Growcoon een schoon, duurzaam en afbreekbaar product is heeft zich in de praktijk bewezen. Wij werken er hard aan deze feiten om te zetten in officiële certificaten. Deze trajecten worden door externe partijen grondig uitgevoerd en hebben soms een lange looptijd. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied

Is de Growcoon biologisch afbreekbaar?
Ja, de Growcoon is biologisch afbreekbaar. Wanneer de Growcoon in contact staat met substraat wordt hij biologisch afgebroken door micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. De afbraaksnelheid  wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en pH-waarde in het substraat. De Growcoon wordt gedurende het afbreukproces volledig omgezet in CO2 en H2O.
De visuele afbreekbaarheid, het moment waarop met het oog waar te nemen is dat de Growcoon degradeert, is sterk afhankelijk van de omgevingfactoren waarin de Growcoon zich bevindt.

OK Compost
Maan BioBased Products heeft het  Industrial Composting certificaat officieel verkregen voor de Growcoon. Dit certificaat toont aan dat de Growcoon in compost volledig wordt volledig omgezet in CO2 en H2O. Voor deze aanvraag heeft Maan BioBased e Toxiciteit test, de Heavy Metal test en de disintegratie test succesvol afgerond.


2. Hoe lang is de Growcoon houdbaar?
De houdbaarheid van de Growcoon is sterk afhankelijk van de factoren  temperatuur, luchtvochtigheid en pH-waarde in het substraat. Daarom kan er nooit vooraf worden aangegeven hoe lang een Growcoon exact houdbaar is. Daarnaast zijn er veel interpretaties en verwachtingen rondom de termen afbreekbaarheid en houdbaarheid. Daarom spreken we bij Growcoon over de visuele afbreekbaarheid, functionele houdbaarheid en totale afbreukperiode.
Visuele afbreekbaarheid: Het moment waarop met het oog waar te nemen is dat de Growcoon degradeert.
Functionele houdbaarheid: De tijdsperiode waarin de Growcoon (geautomatiseerd) te verwerken valt, zonder zijn primaire functies te verliezen.
Afbraaktijd: De tijdsperiode die de Growcoon nodig heeft om dusdanig af te breken dat er geen structuur meer zit in het product.

3. Heeft de afbraak van de Growcoon  effect op de ontwikkeling van een gewas?
Nee, de Growcoon en het afbreukproces van de Growcoon hebben geen effect op de ontwikkeling van gewassen.

4. Kan de Growcoon, na het verliezen van zijn primaire functie, samen met het substraat verwerkt worden (compost).
Ja, de Growcoon kan als compost verwerkt worden.

Heeft u vragen rondom afbreekbaarheid of certificering? Neem dan contact met ons op.


 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
US