Certificering

De Growcoon draagt het officiële OK compost INDUSTRIAL label, beheerd en gecontroleerd door TÜV AUSTRIA. Dit is een label voor composteerbare producten en grondstoffen. Een verpakking of product met het OK compost INDUSTRIAL label, is gegarandeerd afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie.


 
Dit geldt voor alle componenten, inkten en additieven ervan. Het enige referentiepunt voor het certificatieprogramma is de geharmoniseerde norm EN 13432: 2000, wat betekent dat elk product met het OK compost INDUSTRIAL logo sowieso voldoet aan de vereisten van de EU verpakkingsrichtlijn (94/62/EEC).
 
Composteren houdt een significante vermindering in van het volume van organisch materiaal. Bovendien kan de geproduceerde compost gerecupereerd worden voor gebruik in de land- en tuinbouw.
 
Voor de aanvraag van dit label heeft de Growcoon de Toxiciteit test, de Heavy Metal test en de disintegratie test succesvol afgerond.

SKAL
De Growcoon staat op de Skal inputlijst. De Skal inputlijst is een publieke lijst van commerciële producten die gebruikt mogen worden in de biologische landbouw. De lijst beperkt zich tot meststoffen, bodemverbeteraars, gewasbeschermingsmiddelen en gerelateerde producten, kortweg “inputs”.  

Skal inputlijst
De Skal inputlijst wordt gepubliceerd op de website van Skal: https://www.skal.nl/biologische-teelt-van-gewassen/inputs/inputlijst/
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS