Afbreekbaarheid

Naast de vele teeltechnische voordelen van de Growcoon is een van de unieke eigenschappen van de Growcoon dat hij biologisch afbreekbaar is. Rondom deze afbreekbaarheid worden regelmatig vragen gesteld. De antwoorden op deze vragen zijn te vinden op deze pagina.
 

Is de Growcoon biologisch afbreekbaar?
Ja, de Growcoon is biologisch afbreekbaar. Wanneer de Growcoon in contact staat met substraat wordt hij biologisch afgebroken door micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. De afbraaksnelheid  wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en pH-waarde in het substraat. De Growcoon wordt gedurende het afbreukproces volledig omgezet in CO2 en H2O.
De visuele afbreekbaarheid, het moment waarop met het oog waar te nemen is dat de Growcoon degradeert, is sterk afhankelijk van de omgevingfactoren waarin de Growcoon zich bevindt.
 
OK compost INDUSTRIAL
Maan BioBased Products heeft het  Industrial Composting certificaat officieel verkregen voor de Growcoon. Dit certificaat toont aan dat de Growcoon  omgezet wordt in CO2 en H2O. Voor deze aanvraag heeft Maan BioBased  Products de Toxiciteit test, de Heavy Metal test en de disintegration test succesvol afgerond.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE SAMENSTELLING VAN DE GROWCOON; ZIE OK COMPOST INDUSTRIAL CERTIFICAAT
 
Hoe lang is de Growcoon houdbaar?
De houdbaarheid van de Growcoon is sterk afhankelijk van de factoren  temperatuur, luchtvochtigheid en pH-waarde in het substraat. Daarom kan er nooit vooraf worden aangegeven hoe lang een Growcoon exact houdbaar is. Daarnaast zijn er veel interpretaties en verwachtingen rondom de termen afbreekbaarheid en houdbaarheid. Daarom spreken we bij Growcoon over de visuele afbreekbaarheid, functionele houdbaarheid en totale afbreukperiode.
Visuele afbreekbaarheid: Het moment waarop met het oog waar te nemen is dat de Growcoon degradeert.
Functionele houdbaarheid: De tijdsperiode waarin de Growcoon (geautomatiseerd) te verwerken valt, zonder zijn primaire functies te verliezen.
Afbraaktijd: De tijdsperiode die de Growcoon nodig heeft om dusdanig af te breken dat er geen structuur meer zit in het product.
 
Heeft de afbraak van de Growcoon  effect op de ontwikkeling van een gewas?
Nee, de Growcoon en het afbreukproces van de Growcoon hebben geen negatief effect op de ontwikkeling van gewassen. 
MEER INFORMATIE OVER OK COMPOST INDUSTRIAL
 
Kan de Growcoon, na het verliezen van zijn primaire functie, samen met het substraat verwerkt worden (compost).
Ja, de Growcoon kan als compost verwerkt worden.
 
Heeft u vragen rondom afbreekbaarheid of certificering? Neem dan contact met ons op.
IK WIL MEER WETEN OVER DE AFBREEKBAARHEID VAN DE GROWCOON
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS