Over Biobased Products

Maan BioBased Products ontwikkelt technische innovaties voor de professionele tuinbouw. Uitgangspunt in onze ontwikkeling is om de processen binnen de markt en binnen individuele bedrijven efficiënter en beter te maken. Nederland is de drijvende kracht achter de wereldwijde innovatie van land- en tuinbouw. Maan BioBased Products wil hierin een bepalende rol spelen.
 
Visie
De tuinbouwmarkt is een internationaal aansprekende markt. Eén met een grote passie voor ondernemen en voor het gewas. Maan BioBased Products wil ondernemers helpen hun proces efficiënter te maken door innovatieve producten te ontwikkelen, waarvan Growcoon het eerste voorbeeld is. Daarnaast wil Maan BioBased products processen in de tuinbouwmarkt vereenvoudigen.
 
Onze speerpunten
Werken vanuit standaard maten
De tuinbouwmarkt wordt gekenmerkt door tal van verschillende maten plantentrays. In sommige gevallen hebben die trays toegevoegde waarde. Uit praktisch en economisch oogpunt is het echter slimmer het aantal verschillende producten terug te brengen. Daarom levert Maan BioBased Products de Growcoon in 10 gestandaardiseerde maten, gekoppeld aan tientallen bestaande plantentrays. In specifieke situaties ontwikkelen we de Growcoon ook op maat.
 
Transparantie op het gebied van distributiekanalen
De toelevering in de tuinbouwmarkt is divers en daardoor soms ook onoverzichtelijk. Niet alleen voor u als kweker verwarrend, ook voor fabrikanten en leveranciers niet altijd helder. Daarom hebben we voor één verkoopkanaal gekozen voor de distributie van de Growcoon. De exclusieve distributie is in handen van Klasmann-Deilmann. 
 
Transparantie in prijzen
In de tuinbouwmarkt worden veel verschillende prijzen gehanteerd. Die zijn ook nog eens gekoppeld aan een grote diversiteit in distributiekanalen. Zou het niet eenvoudiger zijn als prijzen meer transparant zouden zijn? Daarom hanteren wij voor iedere Growcoon een standaard prijs, voor zowel klanten van Maan BioBased Products als Klasmann-Deilmann. E bestelt u de Growcoon in grotere aantallen? Dan kunt u aanspraak maken op een aantrekkelijke (standaard) korting, op basis van vastgestelde staffelprijzen en –aantallen.
 
Efficiëntie door geautomatiseerde order- en planningsystemen
We willen het u graag zo makkelijk mogelijk maken om de Growcoon te gebruiken. Dat begint al bij het bestellen. De Growcoon bestelt u online, op het moment dat het u uitkomt. Ook zijn we u van dienst met een jaarplanning module, waarop u online uw jaarplanning kunt maken.
 
Geschiedenis
Maan BioBased Products is een van de divisies binnen het familiebedrijf Maan Group. De groep is al 20 jaar wereldwijd actief met technische innovaties binnen de lijmtechnologie. In 2015 volgde de oprichting van Maan BioBased Products, door André Jansen. Het bedrijf kan gebruikmaken van de technische knowhow, innovatiekracht en ervaring in wereldwijde industrieën binnen de groep. Dat maakt van Maan BioBased Products een vernieuwende specialist binnen de agrarische sector.
 
André Jansen begint in 2010 met de ontwikkeling van een afbreekbare plug, naar aanleiding van een vraag van een relatie uit de agrarische sector. Als innovator van huis uit bedenkt hij een revolutionair concept: de Growcoon. Een plantplug, op basis van bestaande lijmtechnieken van Maan Group. De optimalisering van het concept neemt 5 jaar in beslag. In die tijd ligt het accent op aspecten als reproduceerbaarheid, kwaliteit en grondstoffen. In 2015 wordt besloten om de verdere ontwikkeling, productie en distributie voort te zetten onder een nieuwe divisie: Maan BioBased Products.
 
De Growcoon
De Growcoon is daarmee het eerste product dat Maan BioBased op de markt brengt. Het is een biologisch afbreekbare zaad- en stekplug voor de wereldwijde land- en tuinbouwsector. De Growcoon onderscheidt zich van bestaande opkweeksystemen op het gebied van teelttechniek, verwerking, milieu en transport.
 
Maan BioBased Products heeft in Raalte eigen productiefaciliteiten. Ook is er in Raalte ruimte voor eigen onderzoek- en testfaciliteiten. Op dit moment werkt Maan BioBased Products aan de opzet van een eigen proeftuin.
 
Klasmann-Deilmann
Op commercieel gebied werkt Maan BioBased nauw samen met Klasmann-Deilmann, internationaal bekend als leverancier van substraten en grondstoffen voor de land- en tuinnbouw. Met de commerciële ervaring en de slagkracht van Klasmann-Deilmann heeft de Growcoon een vliegende start in de markt.
 
Ambitie Maan BioBased Products
Maan BioBased Product heeft de ambitie om iedere twee jaar een nieuw en innovatief product voor de land- en tuinbouwsector op de markt te brengen.
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS