Geschiedenis

Maan BioBased Products is een van de divisies binnen het familiebedrijf Maan Group. De groep is al 20 jaar wereldwijd actief met technische innovaties binnen de lijmtechnologie. In 2015 volgde de oprichting van Maan BioBased Products, door André Jansen. Het bedrijf kan gebruikmaken van de technische knowhow, innovatiekracht en ervaring in wereldwijde industrieën binnen de groep. Dat maakt van Maan BioBased Products een vernieuwende specialist binnen de agrarische sector.
 
André Jansen begint in 2010 met de ontwikkeling van een afbreekbare plug, naar aanleiding van een vraag van een relatie uit de agrarische sector. Als innovator van huis uit bedenkt hij een revolutionair concept: de Growcoon. Een plantplug, op basis van bestaande lijmtechnieken van Maan Group. De optimalisering van het concept neemt 5 jaar in beslag. In die tijd ligt het accent op aspecten als reproduceerbaarheid, kwaliteit en grondstoffen. In 2015 wordt besloten om de verdere ontwikkeling, productie en distributie voort te zetten onder een nieuwe divisie: Maan BioBased Products.
 
Eigen productie- en testfaciliteiten
Vanaf 2015 zijn de ontwikkeling en productie van de Growcoon geconcentreerd in het bedrijfspand van Maan Group op Industrieterrein De Zegge in Raalte. Begin 2017 is gestart met de realisatie van een nieuwe productielocatie op hetzelfde terrein. Omdat duurzaamheid een belangrijk thema is binnen Maan BioBased Products, wordt de nieuwe locatie energieneutraal gebouwd. De nieuwe locatie is berekend op een verdere uitbreiding van de productiecapaciteit, de eigen productie van grondstoffen en het op voorraad houden van de standaard maten.
 
In de loop van 2017 is ook een begin gemaakt met een testlocatie in Raalte. Hier kan de Growcoon worden getest in verschillende teeltsystemen, zoals kassen, vollegrond en hydroponics (telen op water).
 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS