Klasmann-Deilmann internationale partner voor de Growcoon

De Growcoon is vanaf heden exclusief verkrijgbaar bij Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann. Dit is het resultaat van de samenwerking die beide partijen op donderdag 17 november officieel zijn gestart. De Growcoon is een innovatieve afbreekbare wortelplug voor de tuinbouwsector, ontwikkeld en geproduceerd door Maan Biobased Products. Beide partijen leveren exclusief aan de gehele tuinbouwsector. Klasmann-Deilmann richt zich met de Growcoon, naast de Nederlandse markt, ook actief op de internationale markt. Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat ingezet kan worden.

Krachtige samenwerking
De overtuiging om tot een samenwerking te komen was voor beide partijen sterk. "De Nederlandse markt heeft ons in het afgelopen jaar de bevestiging gegeven dat de Growcoon een baanbrekend, toekomstgericht en succesvol product is voor de tuinbouwsector. Om dit product in Nederland en Europa nadrukkelijk bij de kwekers onder aandacht te brengen, wilden wij samenwerken met een gevestigde internationaal opererende partij binnen de tuinbouw sector. Belangrijke voorwaarde was dat het imago van de partner zou passen bij het hoogwaardige imago van de Growcoon. Wij zijn erg blij dat wij in Klasmann-Deilmann deze partij hebben gevonden.", aldus Bart Oude Wesselink, Managing Director Maan Biobased Products. De internationaal opererende substraatleverancier heeft op dit moment nog geen wortelpluggen in haar assortiment en ziet in de Growcoon een sterk product voor de toekomst. Ted Vollebregt (Managing Director Klasmann Deilmann Benelux) "De internationale tuinbouw verandert snel. Klasmann-Deilmann speelt een belangrijke rol in de sector en heeft daarom veel aandacht voor duurzame innovatie. De Growcoon zien wij als een product dat de tuinbouwsector structureel zal veranderen. Vanwege de nauwe verbondenheid tussen substraat en de Growcoon zijn wij erg blij dat wij samen met Maan Biobased Product dit product verder mogen gaan vermarkten."

Growcoon
De Growcoon is een afbreekbare wortelplug voor de tuinbouw sector. De afbreektijd van Growcoon ligt gemiddeld rond de twaalf maanden, afhankelijk van omgevingsfactoren, zoals bacteriewerking, vochtigheid en zuurgraad van het substraat. Het actieve bodemleven in bijvoorbeeld de vollegronds teelten heeft een versneld afbreekproces tot gevolg. Door toepassing van innovatieve productietechnieken, past de Growcoon in gangbare tray’s die worden gebruikt in de tuinbouw. De Growcoon kan geautomatiseerd in de tray worden aangebracht en vervolgens door de kweker zelf met zijn eigen substraat worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt de ideale basis voor optimale en snelle plantgroei.

Maan Biobased Products
Maan Biobased Products uit Raalte is onderdeel van Maan Group. Het bedrijf, met 20 jaar ervaring in de verlijmingstechniek, ontwikkelde de afgelopen jaren de biologisch afbreekbare wortelplug. Maan Biobased Products produceert de Growcoon en streeft er naar met innovatieve producten en diensten de tuinbouwindustrie effectiever te maken.

Klasmann-Deilmann
Klasmann-Deilmann is wereldwijd marktleider in de internationale substraatindustrie. Met productiebedrijven op diverse locaties biedt Klasmann-Deilmann de basis voor succes aan professionele telers over de hele wereld.
De organisatie beschikt over een grondige kennis van substraten en is mede door optimalisering van de logistieke processen en geografische spreiding van herkomsten in staat jaarrond een hoge en constante kwaliteit te leveren. Daarnaast beschikt Klasmann-Deilmann over eigen veenderijen in Duitsland, Ierland, Litouwen en Letland. In het kader van duurzaamheid worden de veenderijen na vervening weer teruggebracht in natuurlijke staat, waardoor de veenderijen veranderen in natuurgebieden. Door de beschikbaarheid van een continu hoogwaardige kwaliteit van de grondstoffen in eigen beheer, waaronder een groeiend aandeel alternatieve grondstoffen, is Klasmann-Deilmann in staat ook op langere termijn haar afnemers van de gewenste producten te voorzien.

Contactgegevens
Growcoon

Contactpersoon: Rob van der Meer (Product manager)
Emailadres: r.vandermeer@maanbiobased.nl
Telefoonnummer: +31(0)6-12796150
Website www.growcoon.com

Maan Biobased Products B.V.
Adresgegevens: Klipperweg 16, 8102 HR Raalte
Contactpersoon: Bart Oude Wesselink (Managing Director)
Emailadres: b.oudewesselink@maangroup.nl
Telefoonnummer: +31(0)572-358085
Website www.maanbiobased.nl

Klasmann-Deilmann Benelux B.V.
Adresgegevens: Nieuwe Waterwegstraat 34, 3115 HE Schiedam
Contactpersoon: Ted Vollebregt (Managing Director)
Emailadres: ted.vollebregt@klasmann-deilmann.com
Telefoonnummer: +31(0)108511140
Website www.klasmann-deilmann.com
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS