IPM 2019: Growcoon met productspecifieke dispenser en biologische goedkeuring

De Growcoon laat een steeds verdere groei zien in de verschillende teelsystemen wereldwijd. De belangrijkste voordelen van het gebruik van Growcoon voor het vermeerderen van jonge planten zijn kortere groeicycli,  plantgezondheid, grotere stabiliteit van de kluit - met name bij gevoelige stekken - em lagere uitvalpercentages.

Er zijn verschillende standaard- en speciale formaten beschikbaar, evenals trays voor gebruik met deze formaten, wat betekent dat de Growcoon kan worden gebruikt in alle gangbare teeltsystemen . Een dispenser speciaal ontworpen voor de Growcoon wordt verkocht door het Nederlandse bedrijf Flier Systems. De dispenser bevindt zich, in lijn, voor de tray-vulmachine en plaatst de Growcoons automatisch in trays. Als alternatief kan dit nog steeds handmatig worden gedaan.

Growcoon is een biologisch afbreekbare plug met een flexibele, open structuur. Bij gebruik in teeltsystemen houdt de plug het substraat bij elkaar en vormt in deze combinatie een stabiele kluit. Het product is gemaakt van voedselveilige componenten en is voorzien van het OK-COMPOST-label dat het certificaat volgens de EN 13432-norm certificeert. Dit betekent bijvoorbeeld dat de Growcoon geen vervuilingsrisico's met zich meebrengt voor landbouwgrond, mens of milieu en geen schadelijke residuen achterlaat.

De Growcoon is onlangs opgenomen in de 'Nederlandse inputlijst' van de in Nederland gevestigde biologische controle-instantie Skal. Hierin staan ​​producten vermeld die zijn goedgekeurd voor gebruik in de biologische landbouw in Nederland. De Growcoon voldoet daarmee ook aan de Europese regelgeving voor biologische landbouw.

Growcoon wordt geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Maan BioBased Products B.V. De Klasmann-Deilmann Group bezit de wereldwijde distributierechten voor dit product.
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS