Certificaat voor kweek- en zaaiplug Growcoon

AIB Vinçotte de Growcoon officieel voorzien van het Industrial Composting, OK Compost certificaat. Een belangrijke mijlpaal voor de biologisch afbreekbare kweek- en zaaiplug
​​​​​​
  
OK Compost certificaat
OK Compost is een label voor composteerbare producten en grondstoffen. Een verpakking of product met het OK compost label, is gegarandeerd afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor alle componenten, inkten en additieven ervan. Daarbij voldoet elk product met het OK compost logo sowieso aan de vereisten van de EU verpakkingsrichtlijn (94/62/EEC).Groei
Steeds meer kwekers kiezen voor het gebruik van de Growcoon in hun kweek- of zaaiproces. Nationaal, maar ook internationaal groeit de interesse in de plug sterk, mede door de intensieve samenwerking met Klasmann-Deilmann als internationale partner van Growcoon. De Growcoon wordt ingezet in traditionele teeltsystemen, maar ook vanuit de Hydrophonics teelten is er steeds meer interesse in het ‘schone’ product Growcoon.

Growcoon
De Growcoon is een afbreekbare kweek- en zaaiplug voor de tuinbouwsector. Door toepassing van innovatieve productietechnieken, past de Growcoon in gangbare tray’s die worden gebruikt in de tuinbouw.  De Growcoon kan geautomatiseerd in de tray worden aangebracht en vervolgens door de kweker zelf met zijn eigen substraat worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt de ideale basis voor optimale en snelle plantgroei.
 
Maan Biobased Products
Maan Biobased Products uit Raalte is onderdeel van Maan Group. Het bedrijf, met 20 jaar ervaring in de verlijmingstechniek, ontwikkelde de afgelopen jaren de biologisch afbreekbare wortelplug. Maan Biobased Products produceert en vermarkt de Growcoon en streeft er naar met innovatieve producten en diensten de tuinbouwindustrie effectiever te maken.

Klasmann-Deilmann
Klasmann-Deilmann is wereldwijd marktleider in de internationale substraatindustrie. Met productiebedrijven op diverse locaties biedt Klasmann-Deilmann de basis voor succes aan professionele telers over de hele wereld. De organisatie beschikt over een grondige kennis van substraten en is mede door optimalisering van de logistieke processen en geografische spreiding van herkomsten in staat jaarrond een hoge en constante kwaliteit te leveren. Daarnaast beschikt Klasmann-Deilmann over eigen veenderijen in Duitsland, Ierland, Litouwen en Letland. In het kader van duurzaamheid worden de veenderijen na vervening weer teruggebracht in natuurlijke staat, waardoor de veenderijen veranderen in natuurgebieden. Door de beschikbaarheid van een continu hoogwaardige kwaliteit van de grondstoffen in eigen beheer, waaronder een groeiend aandeel alternatieve grondstoffen, is Klasmann-Deilmann in staat ook op langere termijn haar afnemers van de gewenste producten te voorzien.
 
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS