Hydroponics

Teel je bijvoorbeeld bladgroenten of kruiden op hydrocultuur? Om vervuiling in je systeem tegen te gaan hebben we de Growcoon voor Hydroponics ontwikkeld.

Hydroponics_2

Teel je bijvoorbeeld bladgroenten of kruiden op hydrocultuur? Dan wil je precies weten wat je in je systeem stopt en wat er achterblijft. Of juist niet. Om vervuiling in je systeem tegen te gaan hebben we de Growcoon voor Hydroponics ontwikkeld. Speciaal voor de toepassing in natte teelten. Door de stevige bodem van de Growcoon belanden er aanzienlijk minder losse deeltjes in het systeem.

Bijkomend voordeel: wanneer een plantje voedingsstoffen uit water wint, is substraat enkel nog nodig om de wortelkluit te binden. Growcoon neemt deze functie grotendeels over, waardoor je tot wel 75% minder substraat kunt gebruiken. Tel uit die winst!

Hydroponics
Hydroponics_3
Hydroponics_4

Jouw voordelen

Voor ieder systeem is er een Growcoon. Dus ook voor die van jou. Of het nou gaat om Nutriënt Film Technique (NFT) of Deep Flow Technique (DFT). Waar mag je nog meer op rekenen?

  • Betere wortelontwikkeling
  • Goed automatiseerbaar
  • Geen vervuiling in het teeltsysteem
  • Tot 75% substraatbesparing

Automatiseren

De Growcoon zorgt er ook voor dat jonge planten gemakkelijk mechanisch opgepakt kan worden. Zonder dat de kluit uit elkaar valt en er vuil in de machine belandt. Een goede oplossing dus voor jouw geautomatiseerde (over)plantproces. We werken continu aan de doorontwikkeling van dit proces, samen met diverse technische leveranciers.

Veilig en duurzaam

Growcoon heeft het OK Biodegradable Soil- en OK Industrial Compost certificaat. Deze certificaten garanderen dat Growcoon volledig afbreekt in de bodem, zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Bovendien mag Growcoon in meerdere landen ingezet worden in de biologische tuinbouw.

Biologisch afbreekbaar
Natuurlijk microklimaat
Unieke pasvorm
Kies je eigen substraat

BioTech Growth 

Exclusieve verkooppartner

Klasmann-Deilmann

Geen resultaat zonder een goed substraat. Daarom zijn Growcoon en Klasmann-Deilmann onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als marktleider op substraatgebied weten de experts van Klasmann-Deilmann feilloos wat jouw gewas nodig heeft. Samen met jou streven ze naar de hoogste en beste teeltopbrengst. Ze helpen je op weg wanneer je besluit over te stappen op de Growcoon.

Vraag nu gratis een testkit aan

Wil je weten wat de Growcoon voor jou kan betekenen? Vraag een gratis testkit aan. Samen bepalen we welke Growcoon geschikt is voor jouw systeem. We helpen je graag op weg