Groenten

Groente wordt traditioneel buiten in de vollegrond of in kassen geteeld. Meer en meer zijn technieken in gebruik zoals gootsystemen, floating systems en gesloten teeltsystemen. Ook door telen onder led-verlichting kan het klimaat optimaal worden gecontroleerd, zonder invloeden van buitenaf. Daardoor kunnen groentekwekers schoon en nauwkeurig werken.
 
Wat zijn de uitdagingen voor u als groenteteler?
In de groenteteelt gaat het om grote aantallen. Efficiëntie is daarom essentieel. Ook voedselveiligheid is een belangrijk thema. Grote teeltbedrijven zijn daarom continu op zoek naar manieren om klimaatneutraal en schoon te telen, binnen teeltsystemen die maximaal te controleren zijn.
 Binnen die trend past een ontwikkeling als de Growcoon uitstekend. Producten waar de Growcoon nu al wordt ingezet zijn sla, kruiden, paksoi en kool. Die toepassingen zullen in de nabije toekomst snel breder worden.
 
Voordelen van de Growcoon voor groenten
De Growcoon is een duurzaam product dat past in moderne teeltsystemen, met een aantal grote voordelen in de groentesector.
 
  • Eenvoudige verwerking, onder andere door de bodem in de plug, waardoor planten makkelijker naar de volgende groeifase kunnen worden overgezet
  • Het perfecte microklimaat in de plug resulteert in een snellere wortelontwikkeling en daarmee in zwaardere, kwalitatief betere en uniformere gewassen en een verkorte lead-time
  • De Growcoon is vergaand aan te passen aan diverse teeltsystemen

De meest gebruikte Growcoons in dit segment

Growcoon
Afmetingen
 
A
B
C
 
Growcoon 150M-H39
31
22
39
Growcoon 252S-H27
24
19
27
Growcoon 73M-H42
42
32
42
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS