De Growcoon. De biologisch afbreekbare stek- en zaadplug

Uniek is dat de Growcoon volledig biologisch afbreekbaar is. Eenmaal in contact met substraat breken micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels het product langzaamaan af. De afbraaksnelheid wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en pH-waarde in het substraat.
Gedurende het afbreukproces wordt de Growcoon 100% omgezet in CO2 en H2O.
Het moment waarop u kunt zien dat de Growcoon zichzelf afbreekt verschilt. De visuele afbreekbaarheid is sterk afhankelijk van de omgeving waarin u de Growcoon toepast.

Hoe lang duurt het afbraakproces?
Het is belangrijk onderscheid te maken tussen afbreekbaarheid en houdbaarheid. Bij de Growcoon onderscheiden we drie termen:
 
  • Visuele afbreekbaarheid: het moment waarop met het oog zichtbaar is dat de Growcoon degradeert
  • Functionele houdbaarheid: de periode waarin u de Growcoon (geautomatiseerd) kunt verwerken, met behoud van de kwaliteit
  • Afbraaktijd: de tijd waarin de Growcoon dusdanig afbreekt dat het product geen structuur meer heeft
 
Het is niet exact aan te geven hoe lang een Growcoon houdbaar is. De factoren temperatuur, luchtvochtigheid en pH-waarde in het substraat bepalen die houdbaarheid. Honderden praktijkproeven hebben inmiddels meer duidelijkheid gegeven over de houdbaarheid van Growcoons. Bent u geïnteresseerd in de resultaten van die proeven? Neem even contact met ons op.
Sluiten
TRIAL
AANVRAAG
CONTACT
OPENEMEN
GA NAAR
HYDROPONICS